duminică, 17 februarie 2008

BALINT: 'STEAUA E FAVORITA LA TITLU'

GABI BALINT Ex- stelistul spune ca ros-albastrii au facut cele mai bune transferuri din ultimii ani.

Gabi Balint a scris istorie la Steaua, câstigând cinci titluri, patru Cupe ale României, o Cupa a Campionilor Europeni si o Supercupa a Europei. Pele analizeaza în ProSport lupta pentru titlu.

Cluburile din prima liga sunt la finalul perioadei de pregatiri. Ce reprezinta cantonamentele în viata unui fotbalist?
Este cea mai importanta perioada pentru un jucator. Atunci acumulezi energia fizica necesara unui întreg campionat, iar modul în care te pregatesti în cantonamente se reflecta, ulterior, în jocul tau.

Ce conteaza mai mult în turneele de iarna: rezultatele sau pregatirea fizica?
Ambele sunt importante în egala masura. Un lant de victorii îti poate da un moral bun si poti aborda jocurile oficiale cu o mai mare încredere în propriile forte.

Cum apreciati evolutiile celor patru candidate la titlu?
Steaua a practicat cel mai bun joc, mai ales ca a realizat acest sir de sapte victorii. CFR, desi nu a defilat, a aratat ca îsi merita locul pe care îl ocupa în Liga I. La capitolul dezamagiri le pot trece pe Rapid si pe Dinamo, care nu au impresionat deloc.

Care ar fi cauzele pentru care nu au impresionat?

Nesiguranta! La Rapid este vorba de nesiguranta transferurilor. Ei înca nu au finalizat campania de achizitii, iar acest du-te-vino se resimte în jocul echipei. La Dinamo se vede ca schimbarile vehiculate la nivelul bancii tehnice i-au afectat pe jucatori. Acolo ar trebui sa i se dea mâna libera domnului Dinu, care are o mare experienta si este un om capabil sa faca o treaba buna.

“2 martie, finala campionatului”

Pe cine vedeti pe primul loc la finalul campionatului?
Steaua! O spun cu toata obiectivitatea! A realizat cea mai buna campanie de transferuri din ultimii ani. In plus, au revenit Plesan, Ghionea, Radoi. Acum au si un moral bun, se vede ca sunt montati. O victorie cu CFR, în Ghencea, i-ar aduce aproape de titlu.

E o finala întâlnirea de pe 2 martie?
Da, este finala campionatului! Un succes al Stelei poate produce un soc moral în tabara clujenilor. Ei nu au experienta jocurilor tari, si, daca vor pierde cu Steaua, pot intra pe o panta descendenta.

Totusi, credeti ca Steaua va bate tot în cele 15 etape ramase?

Conteaza foarte mult cum se vor comporta jucatorii nou-veniti, ce conduita vor avea în afara terenului. Lui Lacatus îi va fi foarte greu sa aleaga primul unsprezece. Sunt curios unde îl va baga pe Radoi, pentru ca e dificil sa sparga cuplul Goian - Ghionea, iar la mijloc Ovidiu Petre este un jucator foarte bun, de nationala. Asta e problema lui Lacatus acum, trebuie sa multumeasca pe toata lumea.