joi, 18 decembrie 2008
Afaceri mai mici pentru Armatura Cluj
Tranzactii tot mai putine, fluctuatii tot mai mici
"Cred ca lichiditatea scazuta de azi a fost un simplu accident. Exista o reticenta atat la nivelul investitorilor care cumpara, cat si al celor care vand. Cu toate acestea, este posibil ca investitorii sa se fi abtinut de la tranzactionare in asteptarea listarii pe bursa a Transelectrica, probabil saptamana viitoare", spune Laurentiu Floroiu, director de tranzactionare la societatea de brokeraj EFG Eurobank Securities.
Dupa perioada de cresteri din ultima luna, este normal sa avem parte si de o consolidare, respectiv o stabilizare pe o lichiditate in scadere. Este o manifestare normala a pietei, in masura in care multe dintre rezultatele principalelor companii listate pe bursa se cam stiau. In aceste conditii, actualele cotatii includ o mare parte din aceste rezultate", considera Rares Nilas, directorul societatii de brokeraj BT Securities.
Indicele BET a urcat cu 0,2%, in special ca urmare a aprecierii actiunilor Petromidia, care au inregistrat cel mai mare avans dintre titlurile lichide, castigand 2,5%.
SIF-urile au avansat in medie cu 0,2%, doar actiunile SIF Muntenia scazand cu 0,7%, pe un rulaj de 0,27 mil. euro (aproape 1 mil. lei).
Cele mai tranzactionate au fost titlurile SIF Moldova, care au castigat 0,5%, pe un rulaj de aproape 0,9 mil. euro (3,1 mil. lei).
Titlurile Petrom, Banca Transilvania si BRD au inchis la acelasi nivel de la finalul saptamanii trecute. Actiunile Petromidia au inregistrat din nou un avans, castigand 2,5%, pe un rulaj de aproape 0,2 mil. euro (0,6 mil. lei).
Avand in vedere succesul de care
s-a bucurat oferta publica de la Transelectrica si faptul ca aceasta se va lista in curand pe bursa, s-ar putea ca unii investitori sa faca curatenie in portofolii pentru a obtine lichiditatile necesare achizitionarii de actiuni Transelectrica, spun unii brokeri.
"In masura in care multe dintre titlurile lichide de pe piata dau semne ca se misca mai mult in loc, iar randamentele obtinute de unii investitori sunt satisfacatoare, acestia ar putea sa umble la portofoliile detinute pentru a face rost de lichiditati in vederea listarii Transelectrica. De aceea nu sunt excluse corectii pe parcursul acestei saptamani", considera Laurentiu Floroiu.
Actiunile SIF Muntenia au pierdut 0,7%, pe un rulaj de 0,27 mil. euro (aproape 1 mil. lei). "Cred ca estimarea de 30.000 pentru actiunile SIF la sfarsitul anului are toate sansele sa se realizeze, daca se rezolva problema pragului de detinere si obligativitatea vanzarii peste acest prag. In momentul de fata, toate
SIF-urile sunt sub valoarea de activ net calculata pe baza standardelor CNVM, care nu include insa valoarea reala a pachetelor detinute la BCR", spune Rares Nilas, directorul societatii de brokeraj BT Securities. Pe parcursul sedintei, titlurile SIF Muntenia au atins un prag maxim de 1,46 lei/actiune, urmand ca inchiderea sa se realizeze la un pret de 1,44 lei/actiune.
Titlurile Rompetrol Rafinare (Petromidia) au castigat 2,5%, pe fondul unor tranzactii in valoare de aproape 0,2 mil. euro (0,6 mil. lei). Aceste actiuni au continuat cresterea din ultima saptamana, pe parcursul careia s-au apreciat cu peste 12%. "Ordinele la cumparare sunt mici, drept pentru care este putin probabil ca aprecierea titlurilor Petromidia sa fie rezultatul achizitiilor realizate de investitori straini. Cresterea mi se pare una artificiala", considera Laurentiun Floroiu, director de tranzactionare la EFG Eurobank Securities. "Volatilitatea crescuta a actiunilor Petromidia este rezultatul sensibilitatii crescute a acestora vizavi de zvonurile care apar pe piata", spune Rares Nilas.
Actiunile Petrolexportimport au pierdut aproape 7%, pe un rulaj de 34.000 de euro (0,12 mil. lei). Casa de comert cu produse petroliere a raportat la sfarsitul saptamanii trecute rezultate. Astfel, societatea a incheiat primul semestru cu un profit de 0,24 mil. euro (0,84 mil. lei), de circa 15 ori mai redus decat cel obtinut in aceeasi perioada a anului trecut. Cifra de afaceri s-a redus de asemenea, cu 9,5%, pana la 8,6 mil. euro (30,6 mil. lei). De la inceputul anului, aceste actiuni se afla in scadere usoara, de aproape 4% si cu peste 27% fata de nivelul maxim atins anul acesta. Inchiderea pe titlurile Petrolexportimport a avut loc la un pret de 145 lei/actiune.
Titlurile producatorului de hartie si carton Vrancart Adjud au inregistrat o crestere de peste 3,5%, tranzactiile realizate cu aceste actiuni ridicandu-se la circa 17.000 de euro (60.000 de lei). Compania a raportat pentru primele sase luni o cifra de afaceri de 3,5 milioane de euro (12,4 milioane de lei), in crestere cu 10% fata de aceeasi perioada a anului trecut. Conducerea Vrancart a bugetat pentru acest an afaceri in crestere cu 20%, pana la 7,6 milioane de euro (27 milioane de lei). Actionarul majoritar al companiei este SIF Banat-Crisana, care detine aproximativ 74,7% din actiuni. Ultima tranzactie cu titlurile Vrancart s-a realizat la pretul de 0,0984 lei/actiune.
Actiunile Kandia-Excelent au sarit cu 8%, pe un rulaj scazut, de circa 3.800 de euro (13.400 de lei). Producatorul de ciocolata a raportat un profit net de 3,16 mil. euro (11,2 mil. lei) pe primul semestru, dublu fata de cel obtinut in aceeasi perioada din 2005. Cu toate acestea, cifra de afaceri s-a diminuat in lei cu 3%, compania estimand pentru acest an o crestere a acesteia cu 20%, pana la 42,3 milioane de euro (151,1 milioane de lei). De la inceputul anului, aceste actiuni au pierdut aproape 3%, dupa ce compania a raportat rezultate mai slabe pe primul trimestru al anului. Ultimul pret la care au fost tranzactionate titlurile Kandia-Excelent a fost de 0,67 lei/actiune.
Fondurile mutuale investesc tot mai multi bani pe piata bursiera
Valoarea investitiilor fondurilor deschise in actiuni listate la Bursa se ridica la finele lunii iulie la circa 39 de milioane de euro (140 de milioane de lei), reprezentand circa 28% din activele nete totale, de 139,2 milioane de euro (493 de milioane de lei), potrivit Uniunii Nationale a Organismelor de Plasament Colectiv (UNOPC). La finele lui 2005, valoarea investitiilor pe piata de capital era de 23 de milioane de euro (85 de milioane de lei) si 25% din active. Activele nete totale ale fondurilor mutuale au crescut in primele sapte luni cu 51%.
ZF.ro Burse - Fonduri mutuale Impact, plus 40% la profit in urma vanzarii unei cladiri Impact, plus 40% la profit in urma vanzarii unei cladiri
Cifra de afaceri s-a ridicat in primele sase luni la circa 23 de mil. euro (81,5 mil. lei), comparativ cu afaceri de 18 mil. euro (65,8 mil. lei) in aceeasi perioada a lui 2005.
Astra si-a dublat afacerile in primul semestru
Compania si-a schimbat recent denumirea in Astra-Uniqa. Grupul austriac Uniqa detine 27% din actiunile companiei de asigurari, restul titlurilor fiind controlate de omul de afaceri Dan Adamescu, prin intermediul societatii Nova Trade.
SIF Banat-Crisana a castigat 2 mil. euro in iulie
Doar trei SIF-uri au raportat deocamdata rezultatele pe luna iulie.
Profitul obtinut luna trecuta s-a datorat probabil dividendelor de la societatile pe care SIF Banat-Crisana le are in portofoliu, intrucat compania nu a raportat tranzactii importante pe piata de capital. Conform raportului semestrial al companiei, aceasta mai avea de incasat la finele lunii iunie dividende in valoare de circa 1,3 milioane de euro (4,6 mil. lei).
Brokerii isi mai trag sufletul
"Bursa isi mai trage sufletul dupa ce cotatiile s-au apreciat cu mai bine de 10% intr-o luna de zile. Pe termen de o saptamana, ma astept sa avem parte de cresteri si scaderi succesive de la o sedinta la alta, cu fluctuatii mici si cu o oarecare constanta la nivelul cotatiilor", a declarat Octavian Molnar, director general adjunct la IFB Finwest.
AVAS se lupta ca Niculae sa nu delisteze Asirom
AVAS doreste astfel sa-si protejeze valoarea pachetului de 6,38% pe care il detine la compania de asigurari.
Razvan Orasanu, presedintele AVAS, considera ca printr-o eventuala delistare ar scadea pretul actiunilor si astfel statul ar incasa mai putin. "Actionarul majoritar al Asirom vrea sa delisteze compania astfel incat noi sa incasam mai putin. Ne vom opune in instanta pentru ca statul sa obtina un pret mai bun", spune Orasanu.
sâmbătă, 13 decembrie 2008
ONT Carpati, lease-back cu hotelul New Montana din Sinaia
Avicola Crevedia imprumuta 4,7 mil. euro de la Raiffeisen Bank
RC2 strange 100 mil. euro de la Londra pentru investitii in Europa de Est
Familia Ciurtin a castigat 29 mil. euro intr-o saptamana
Piata repeta scenariul: corectia a durat doar o zi
Indecele BET a urcat ieri cu 1,55%, valoarea totala a tranzactiilor din piata fiind de peste 34 milioane de euro. Lichiditatea a fost ajutata de tranzactiile cu titlurile producatorului de piese Altur Slatina si de cele pe Rompetrol Rafinare Constanta (Petromidia). Fara tranzactiile prin care SIF Oltenia a vandut ieri 54% din Altur, rulajul de la Bursa de Valori Bucuresti (BVB) ar fi ramas totusi in jurul a 25 de milioane de euro.
Fondurile de investitii cer inapoi publicitatea pierduta
Fondurile de investitii recupereaza cu greu terenul publicitar pierdut in urma colapsului FNI, legislatia stricta din domeniu facand ca incercarile timide de promovare facute de administratorii de fonduri sa ramana fara efecte. Solutia ar fi ca fondurile de investitii sa beneficieze de norme legislative identice cu cele ale fondurilor de pensii, potrivit reprezentantilor fondurilor de investitii.
SIF Transilvania: THR Marea Neagra valoreaza 500 mil. euro
Ieri pe Bursa valoarea companiei hoteliere a trecut de pragul de 100 de milioane de euro, dupa ce pretul a crescut cu 14,6% pe fondul unor tranzactii mari. Valoarea tranzactiilor a fost de peste 6 milioane de euro.
SIF Muntenia, codasa la profit dar fruntasa la cresterea activelor
Castigul SIF Muntenia a urcat semnificativ luna trecuta, cu 29,3 mil. lei (9,1 mil. euro), dupa ce societatea de investitii financiara a incasat dividende de la BCR si BRD care s-au ridicat la circa 32 mil. lei (10 mil. euro).
sâmbătă, 29 noiembrie 2008
Advent a mai luat 2,7% din Ceramica Iasi pentru 1,5 mil. euro
In aceasta perioada Eurobrick a cumparat de pe Bursa peste 3 mil. de actiuni Ceramica, reprezentand 2,68% din capitalul social, ajungand sa controleze in prezent aproape 72,1% din companie.
Tranzactiile s-au derulat la preturi cuprinse intre 1,7 si 1,8 lei/actiune si au fost dublate de o initiativa de lansare a unui program de rascumparare din partea conducerii companiei care urmeaza sa fie discutat de actionari in urmatoarele saptamani.
Ceramica intentioneaza sa rascumpere din piata actiuni la preturi cuprinse intre 1,2 si 2,5 lei/actiune. Ultima tranzactie cu actiuni Ceramica s-a derulat ieri la pretul de 1,81 lei/actiune.
Conducerea Advent nu a putut fi ieri contactata pentru a oferi mai multe detalii.
Actiunile Ceramica au pierdut aproape 50% din valoare numai pe parcursul acestui an, ca urmare a corectiilor puternice de pe Bursa din acest an.
Cumpararile derulate de Advent in ultimele trei saptamani au reprezentat circa 83% din rulajul de pe Bursa al titlurilor Ceramica din aceasta perioada. Interesul pentru aceste actiuni a manifestat si SIF Moldova, care a fost raportata la jumatatea lunii mai cu un pachet de peste 5% din capitalul societatii.
Achizitiile Advent din ultima perioada vin si in contextul in care compania urmeaza sa publice rezultatele pe primele sase luni din acest an. Producatorul de materiale de constructii a inregistrat in primul trimestru un avans al cifrei de afaceri de 21%, pana la 11,7 mil. lei (3,2 mil. euro), pe fondul unui profit net mai scazut cu 6,6%, de 2,4 mil. lei (circa 0,67 mil. euro)
Producatorul de materiale de constructii anuntase initial ca va incepe in acest an o investitie de 21 de mil. euro pentru constructia unei noi fabrici de materiale pentru zidarie. In anul 2007, capacitatea de productie a Ceramica Iasi a fost de 160.000 de metri cubi pe an, aceasta urmand sa creasca anul acesta la 180.000 de metri cubi pe an, iar in anul 2009 sa atinga un volum record de 460.000 de metri cubi.
Fondul Advent a preluat in toamna anului trecut pachetul majoritar de 65% din actiunile Ceramica de la salariati, pentru 22,3 mil. euro, cu scopul declarat de a deveni cel mai mare jucator de pe piata placilor ceramice din Romania. Ulterior, Advent a mai adus circa 10 mil. euro la capitalul companiei, prin intermediul unei majorari de capital, pentru a acoperi necesarul de investitii. In urma acelei majorari de capital, participatia fondului a ajuns la 70%. Valoarea de piata a pachetului detinut in prezent de Advent se ridica la circa 42 mil. euro, astfel ca fondul are inca un profit de 10 mil. euro, in ciuda scaderii din acest an a actiunilor.
Valoarea de piata a companiei se apropie in prezent de 60 mil. euro.
Cat castiga un sef de SIF?
In plus, legislatia obliga companiile sa faca publice contractele cu o valoare cumulata mai mare de 50.000 de euro incheiate cu administratorii sau angajatii.
BVB propune conturi globale pentru toate companiile listate
RCI schimba recomandarea pe Albalact in "pastrare" din "cumparare"
East Capital: Cresterea dobanzilor preseaza pietele de capital
Certinvest isi schimba numele in Aviva Investors
SIF Oltenia a luat actiuni Automobile Craiova de 1,2 mil. lei
Marius Trif: Nu este cazul sa intram cu toti banii pe piata
Indicele BET-XT, cel mai reprezentativ indice care prezinta evolutia celor mai lichide 25 de companii de pe piata, a inregistrat o crestere de 0,17%, pana la nivelul de 655,30 puncte.
Brokerii apreciaza ca preturile scazute ale actiunilor de pe Bursa dau motive investitorilor sa intre la cumparare.
"Intr-adevar este o perioada buna pentru investitii pe bursa, mai ales datorita preturilor scazute, insa nu este cazul sa intram cu toti banii pe piata", a declarat Marius Trif, directorul general al societatii de brokeraj Carpatica Invest.
Evolutia buna din ultima perioada a Bursei de la Bucuresti se inscrie in trendul burselor europene care de asemenea au inregistrat evolutii pozitive remarcabile. Indicele britanic FTSE 100 a consemnat vineri o crestere de 0,33%, cel german, DAX, a urcat cu 0,28%, in timp ce indicele francez CAC 40 a inregistrat o crestere de 0,77%. Cea mai notabila crestere bursiera a inregistrat-o indicele american Dow Jones, care a urcat cu 2,65%, fiind cea mai mare crestere saptamanala, din aprilie si pana acum.
Cresterile bursiere internationale se datoreaza in principal scaderii pretului titeiului, numai vineri cotatia petrolului pierzand peste 4%, ajungand la circa 115 dolari pe baril. De asemenea, si preturile materiilor prime au inregistrat scaderi, majoritatea metalelor consemnand pierderi cuprinse intre 2,5 si 7%.
"Scaderea pretului la petrol, cat si a celui al materiilor prime de baza s-a tradus in piata prin cresterea entuziasmului investitorilor care s-au grabit sa cumpere.
Companiile energetice nu vor fi deocamdata afectate de aceasta scadere, insa cel mai probabil primele pierderi le vor inregistra din toamna", a adaugat Trif.
Titlurile companiei energetice Petrom (SNP) au inregistrat vineri o scadere de 1,67%, pe fondul unui rulaj destul de scazut. Valoarea tranzactiilor s-a ridicat la nivelul de 1,3 mil. lei (0,367 mil. euro), actiunile companiei inchizand sedinta la pretul de 0,470 lei/actiune.
Actiunile Rompetrol Rafinarile (RRC) au consemnat in sedinta de vineri o crestere de 1,10%, ultimul pret de tranzactionare fiind de 0,054 lei/actiune. "Bursa de la Bucuresti incepe sa reactioneze in ton cu restul burselor internationale, iar acest lucru este cel mai vizibil in momentul de fata, cand majoritatea burselor din Europa cresc. La fel de bine ne putem astepta ca BVB sa reactioneze negativ si la noul conflict militar aparut intre Rusia si Georgia", a continuat Trif.
Titlurile companiei nationale de transport al gazelor naturale, Transgaz Medias (TGN), au inregistrat vineri o crestere de doar 0,05%.
Indicele bursier BET-FI, care reda evolutia societatilor de investitii a scazut cu 0,26%, pana la nivelul de 35.852,30 puncte. Cea mai mare scadere consemnata de societatile de investitii a fost cea a SIF Transilvania (SIF3), de 1,52%, titlurile societatii fiind tranzactionate la un ultim pret de achizitie de 0,975 lei/actiune.
Valoarea totala a tranzactiilor s-a ridicat vineri la 25,1 mil. lei (7,1 mil. euro), in timp ce pe piata RASDAQ, tranzactiile au depasit nivelul de 5,8 mil. lei (1,6 mil. euro).
Pretul ridicat la ingrasaminte chimice a mai adus un milion de euro profit la Amonil
Cu toate acestea, profitul obtinut de Amonil pe primul semestru, de 21,2 mil. lei (5,8 mil. euro), se apropie de cel bugetat de companie pe tot anul, respectiv 22,6 mil. lei (6,2 mil. euro).
Afacerile Amonil au urcat in aceeasi perioada de 14 ori, la 147,4 mil. lei (40,3 mil. euro), in conditiile in care compania si-a sistat productia in primele noua luni ale anului trecut.
Cifra afaceri a producatorului de ingrasaminte s-a mentinut in trimestrul al doilea la un nivel similar cu cel din trimestrul anterior, respectiv 72,2 mil. lei (19,6 mil. euro).
Imotrust a castigat 0,6 mil. euro in primul semestru
Afacerile companiei s-au majorat de opt ori in primul semestru, ajungand la 10,5 mil. lei (2,8 mil. euro) din cauza faptului ca Imotrust a vandut in prima jumatate a anului trecut actiuni proprii, ceea ce i-a adus profit.
duminică, 23 noiembrie 2008
Multinationalele cresc, companiile locale scad
Injectii cu sange de elefant
e dramatica, al carei raspuns e subiectul unor aprige dispute.
Normal ar fi fost sa avem deja o piata a muncii in extensie, cu un numar in crestere de locuri de munca in intreprinderi cu capital privat, cu deosebire in servicii, care sa absoarba fara probleme personalul concediat din intreprinderile statului. N-o avem. Un lucru e insa cert: cei ce vor fi disponibilizati nu pot fi lasati sa moara de foame. Asa ca se impune o solutie anormala: plata lor... ca sa stea degeaba.
N-avem incotro, suntem nevoiti sa acceptam anormalitatea. Si vom plati din contul nostru public, bugetul statului, mai intai pentru ca acasa, desi vor trai din compensatii, vor produce mai putine pagube societatii decat la fabrica. Al doilea motiv e de ordin moral. Desi au partea lor de vina pentru ce li se intampla in prezent, cand se vad nevoiti sa-si paraseasca locurile de munca, nu sunt mai vinovati decat noi toti. Societatea romaneasca, in ansamblu, e vinovata de drama acestor oameni. E vinovata pentru ca Romania nu are, inca, o piata functionala in care sa-si poata gasi un rost. Si e vinovata fiindca nu cateva ceasuri, nu zile, nu luni, ci ani si ani la rand a acceptat ca, sub ochii ei si pe cheltuiala ei, intreprinderi ale statului sa risipeasca resursele tarii pentru a produce doar... pierderi si datorii. Desigur, an de an societatea noastra a achitat nota de plata pentru aceasta risipa. Acum plateste dobanda. Si nu e ultima rata.
E drept ca suntem obisnuiti sa platim. De mai bine de o jumatate de secol platim experiente esuate. Istoria traita, de dupa razboi, pe care ne-am asumat-o, a fost o suita de astfel de experiente. Toate foarte foarte scumpe.
In orasul meu, eram vecini cu familia unui inginer ceferist. Un om de toata isprava. Comunistii l-au numit prefect al judetului cand mai cautau inca oameni cu studii, nelegati de vechiul regim, pe care sa-i scoata in fata. Fara sa-i asimileze insa. Vecinul nostru primea continuu semnale de avertizare. Diversi sefi comunisti ai judetului obisnuiau sa spuna: . Pana la urma, prefectii au fost inlocuiti cu presedintii de sfaturi populare. Fosti muncitori. In sate, au fost dati afara primarii alesi. In locul lor au fost adusi muncitori. Dupa nationalizare, au fost dati afara si directorii fabricilor. Si ei au fost inlocuiti tot cu muncitori. Un nou de conducere.
Partidul a dat asigurari ca muncitorii vor conduce fabricile mai bine decat fostii directori burghezi. N-a fost asa. S-a ajuns repede la haos in economie si la haos monetar. Sefii partidului au inteles ca experienta a esuat. L-au scos din inchisoare pe Aurel Vijoli, fostul guvernator la Bancii Nationale, pe care l-au numit ministru de Finante. Ca sa faca ordine in circulatia banilor. Despre o intamplare asemanatoare am citit si in una din cartile lui Simonov. La Stalingrad, intr-un moment de grea cumpana, Stalin a scos din inchisoare cativa straluciti strategi militari, care scapasera cu viata, si i-a trimis sa comande una dintre cele mai mari batalii din istorie. Oamenii sunt sub vremi chiar si atunci cand detin puterea.
Treptat, suflul schimbarilor a cuprins si economia romaneasca. A fost inteleasa insemnatatea stiintei de carte in conducerea fabricilor. Au aparut preocupari noi, legate de management. Directorii - muncitori au fost scosi si trimisi
Din nefericire, am fost nevoiti s-o luam iar de la capat. Putini dintre directorii capabili au ramas in functie dupa evenimentele din decembrie '89. Populismul castiga teren. Directorii erau inlocuiti in adunari furtunoase, in care votau pana si portarii. Intr-o astfel de adunare, o liftiera a tipat ca directorul a vrut sa le faca injectii cu sange de elefant. Ceva era adevarat. Omul, in imposibilitate de a-si selectiona personalul, fiind ingradit de organizatia de partid si de codul muncii, era nevoit sa tolereze in intreprindere, pe langa inginerii si muncitorii destoinici, nenumarati lenesi, nepriceputi sau chiulangii. Celor care
Asa a inceput tranzitia. De atunci au trecut treisprezece ani, timp in care, in materie de economie, societatea romaneasca a facut loc iluziilor si autoamagirilor ca reformele pot fi amanate. Acum platim.
vineri, 19 septembrie 2008
Cosmin Contra a fost portar un sfert de ora
Sambata
Osasuna Pamplona - Valencia 0-0
Athletic Bilbao - Real Madrid 0-1
(Van Nisterlooy 55)
Duminica
Levante - Recreativo Huelva 0-2
(Camunas 38, Jesus Vazquez 54)
- Laurenţiu Roşu nu a fost folosit la oaspeti
Racing Santander - Real Mallorca 3-1
(Jorge Lopez 18, Duscher 29, Munitis 83 / Webo 11)
FC Sevilla - Real Murcia 3-1
(Luis Fabiano 4, 90+1, Maresca 58-pen / Baiano 65)
Almeria - Real Valladolid 1-0
sâmbătă, 24 mai 2008
Chela - Verdasco
Moya - Eschauer
Chela J.I. v Verdasco F.
Juan Carlos Ferrero - Feliciano Lopez
Wawrinka S. - Vanek J.
Verdasco F. - Chela J.I
J.Blake - H.T.Lee
Chela- Wawrinka
Youzhny-Darcis(4.5:0)
N. Kiefer vs M. Berrer
Senoglu
R. Ginepri vs M. Berrer
Carlos Berlocq vs Maximo Gonzalez
Galovits - Rezai
Rezai A. - Gallovits E.
O.Patience-J.Hajek
C Rochus - Guccione
J. Chardy - L. Horna
O. Patience - J. Hajek
Patience - Hajek
I.Ljubicic-A.Pavel
A.Falla - K Nishikori
R.Haase- F.Mantilla
Acasuso-Roger-Vasselin
Hanescu V.vTipsarevic J.
Haase - Mantilla
Hanescu - Tipsarevic
Roger Vasselin - Acasuso
vineri, 4 aprilie 2008
marți, 4 martie 2008
Pariuri Gratis
Bine ai venit pe situl nostru, locul unde vei afla totul despre pariuri online, agentii de pariuri sportive, poker, jocuri de casino, table, bingo, totpot, supertoto, moneybookers, bonusuri, carduri si multe alte informatii care ar trebui sa le detina orce jucator sau pur si simplu orice parior care vrea sa faca bani din acest hobby.
De asemenea va punem la dispozitie un serviciu de livescore (rezultate live din fotbal, tenis, baschet, handbal, hochei) si statistici sportive cu clasamente la zi pentru o gama variata de sporturi si competitii, atat din tara cat si din strainatate.
Puteti sa va inspirati din alegerile tipsterilor nostrii profesionisti atunci cand luati decizia importanta de a plasa un pariu, printr-un simplu click la sectiunea Biletul Zilei.
vineri, 29 februarie 2008
Osasuna vs. Athletic Bilbao
APOEL Nicosia vs. Enosis Neon Paralimni
Apollon Limassol vs. APOP
duminică, 24 februarie 2008
Groningen - Alkmaar AZ
duminică, 17 februarie 2008
POLI TIMISOARA S-A CALIFICAT IN SFERTURILE CHALLENGE CUP
"A fost o calificare la limita, un meci greu si cred ca daca am fi jucat si in deplasare poate nu ne-am fi calificat. Am avut si noroc pentru ca adversarii au ratat un sapte metri in ultima secunda insa si norocul face parte din joc. Nu conteaza cu cine picam in sferturi, ii asteptam la Timisoara sa castigam", a declarat Cristian Fenici, autor a sapte goluri.
Poli îşi va afla adversara din sferturile de finală ale Challenge Cup, marţi, când este programată tragerea la sorţi, la sediul EHF, din Viena.
TARCA: "O VICTORIE IMPORTANTA"
Rulmentul Braşov s-a calificat în sferturile de finală ale Cupei Cupelor după ce a învins, pe teren propriu, scor de 25-20, echipa Debrecen, într-un meci din manşa secundă competiţiei. Mansa tur s-a incheiat la egalitate, scor 30-30.
COSTEA SI GHINDARU NU AU CONVINS
BOCA: "NE VOM APARA CORECT SANSELE CU STEAUA"
"Am văzut că pe la Bucureşti toţi se laudă cu "butoanele"... Poate să umble Becali la "butoane", dar legătura cu Iaşiul e întreruptă. Chiar dacă se fac speculaţii referitor la faptul că noi avem ceva datorii la jucători şi, de aceea, că ar putea fi influenţaţi, eu sunt convins că toţi cei care vor intra pe teren în meciul cu Steaua vor face tot posibilul să câştige. Este imposibil ca vreo persoană să ajungă la jucătorii noştri. E clar că steliştii sunt favoriţi, însă noi ne vom apăra corect şansele", a declarat Sorin Boca.
Poli Iaşi va primi vizita Stelei în etapa a 20-a, prima a sezonului de primăvară, duminică, 24 februarie, de la ora 20:30.
'NU LUATI PE NIMENI'
Elinton Andrade (foto) vrea sa ramâna în Grant si sa-si treaca în palmares un titlu de campion cu Rapid.
Mircea Rednic s-a declarat nemultumit de tine, spune ca nu poti fi titular...
Nu comentez ce zice antrenorul. Are experienta sa decida cine va apara în meciurile din campionat. Eu am alta parere însa, am facut meciuri bune în Cipru si cred ca-mi pot ajuta echipa sa ajunga CFR-ul în lupta pentru titlu.
Te-a afectat ce-a spus tehnicianul ?
Sunt putin trist de criticiile pe care Mircea Rednic mi le-a adus în presa. Insa nu doar Coman e portar la Rapid. Mai este si Marinescu, care, din punctul meu de vedere, este un câstig pentru echipa.
Mai mult, Rednic cauta un alt portar, de valoare apropiata cu cea a lui Dani Coman. In acest caz, înseamna ca vei deveni a treia varianta la Rapid...
Ar fi bine sa nu mai vina un alt goalkeeper. Eu vreau sa-mi fac treaba si când o sa mai fiu folosit sa dau tot ce e mai bun. Rapid nu mai are nevoie de un alt portar.
Este posibil sa parasesti echipa, în conditiile în care nu vei mai apara deloc?
Ramân sa-mi termin contractul în Giulesti. Nu am pretentii sa apar imediat, vreau ca la sfârsitul anului sa fiu campion cu Rapid.
Andrade nu iese pe centrari. Se vede ca nu are jocuri în picioare. Se descurajeaza repede. Vorbeam cu el si îmi spuneam ca este trist, ca toata lumea îi aduce reprosuri. E afectat ca se cauta un alt portar.
BALINT: 'STEAUA E FAVORITA LA TITLU'
Gabi Balint a scris istorie la Steaua, câstigând cinci titluri, patru Cupe ale României, o Cupa a Campionilor Europeni si o Supercupa a Europei. Pele analizeaza în ProSport lupta pentru titlu.
Cluburile din prima liga sunt la finalul perioadei de pregatiri. Ce reprezinta cantonamentele în viata unui fotbalist?
Este cea mai importanta perioada pentru un jucator. Atunci acumulezi energia fizica necesara unui întreg campionat, iar modul în care te pregatesti în cantonamente se reflecta, ulterior, în jocul tau.
Ce conteaza mai mult în turneele de iarna: rezultatele sau pregatirea fizica?
Ambele sunt importante în egala masura. Un lant de victorii îti poate da un moral bun si poti aborda jocurile oficiale cu o mai mare încredere în propriile forte.
Cum apreciati evolutiile celor patru candidate la titlu?
Steaua a practicat cel mai bun joc, mai ales ca a realizat acest sir de sapte victorii. CFR, desi nu a defilat, a aratat ca îsi merita locul pe care îl ocupa în Liga I. La capitolul dezamagiri le pot trece pe Rapid si pe Dinamo, care nu au impresionat deloc.
Care ar fi cauzele pentru care nu au impresionat?
Nesiguranta! La Rapid este vorba de nesiguranta transferurilor. Ei înca nu au finalizat campania de achizitii, iar acest du-te-vino se resimte în jocul echipei. La Dinamo se vede ca schimbarile vehiculate la nivelul bancii tehnice i-au afectat pe jucatori. Acolo ar trebui sa i se dea mâna libera domnului Dinu, care are o mare experienta si este un om capabil sa faca o treaba buna.
“2 martie, finala campionatului”
Pe cine vedeti pe primul loc la finalul campionatului?
Steaua! O spun cu toata obiectivitatea! A realizat cea mai buna campanie de transferuri din ultimii ani. In plus, au revenit Plesan, Ghionea, Radoi. Acum au si un moral bun, se vede ca sunt montati. O victorie cu CFR, în Ghencea, i-ar aduce aproape de titlu.
E o finala întâlnirea de pe 2 martie?
Da, este finala campionatului! Un succes al Stelei poate produce un soc moral în tabara clujenilor. Ei nu au experienta jocurilor tari, si, daca vor pierde cu Steaua, pot intra pe o panta descendenta.
Totusi, credeti ca Steaua va bate tot în cele 15 etape ramase?
Conteaza foarte mult cum se vor comporta jucatorii nou-veniti, ce conduita vor avea în afara terenului. Lui Lacatus îi va fi foarte greu sa aleaga primul unsprezece. Sunt curios unde îl va baga pe Radoi, pentru ca e dificil sa sparga cuplul Goian - Ghionea, iar la mijloc Ovidiu Petre este un jucator foarte bun, de nationala. Asta e problema lui Lacatus acum, trebuie sa multumeasca pe toata lumea.