vineri, 27 martie 2009

Filmele "California Dreamin'", "Legături bolnăvicioase" şi "Îngerul necesar" rulează la Praga

Filmele "California Dreamin'", de Cristian Nemescu, "Legături bolnăvicioase", în regia lui Tudor Giurgiu şi "Îngerul necesar" de Gheorghe Preda rulează în aprilie în capitala Republicii Cehe, la Festivalul Filmului European, informază Institutul Cultural Român din Praga.

Filmul "California Dreamin'", în regia lui Cristian Nemescu, va rula pe 24 aprilie la Festivalul Filmului European de la Praga. Pelicula, care are în rolurile principale actorii Armand Assante, Răzvan Vasilescu şi Maria Dinulescu a primit anul trecut distincţia "Un certain regard" din partea juriului de la Festivalul de Film de la Cannes.

"Legături bolnăvicioase", bazat pe romanul omonim al Ceciliei Ştefănescu, spune povestea relaţiei unor fraţi, interpretaţi de cântăreţul rock Tudor Chirilă şi actriţa Maria Popistaşu şi va rula în festivalul de la Praga pe 22 aprilie.

"Îngerul necesar", în regia lui Gheorghe Preda, va fi prezentat la Praga pe 18 aprilie. La festival sunt invitaţi regizorul Tudor Giurgiu, actorul Andi Vasluianu, care interpretează rolul unui soldat în "California Dreamin" şi criticul şi istoricul de film Manuela Cernat.