vineri, 27 martie 2009

Un barbat ameninta ca arunca in aer podul de la Agigea daca nu vorbeste cu Basescu, Bush si Putin

Un barbat s-a oprit pe podul de peste canalul Dunare-Marea Neagra de la Agigea si ameninta, luni, la ora 12.00, ca va arunca in aer podul daca nu vorbeste cu presedintii Traian Basescu, George W. Bush si Vladimir Putin, transmite corespondentul NewsIn.
Barbatul statea intr-un jeep, pe podul de la Agigea, pe DN 39 Constanta - Mangalia, si sustinea ca are la el grenade. El ameninta ca arunca in aer podul , cerand ca nimeni sa nu se apropie de el. In cele din urma, el a fost condus la politie.
Corespondentul Realitatea TV a declarat ca barbatul se afla intr-un autoturism
. In zona au sosit imediat politisti, luptatori DIAS si SPP, care au reusit sa-l imobilizeze pe barbat, dupa ce au spart geamurile masinii in care se afla. Pana in acest moment, nu se stie de ce barbatul a facut aceste amenintari. Circulatia este blocata in zona. Nici o masina nu poate pleca dinspre Constanta spre Neptun, in conditiile in care incidentul a avut loc pe Podul de la Agigea ce este traversat de DN 39 A, ce face legatura intre Constanta-Mangalia si Constanta-Neptun. DN 39 A estre inclus pe lista drumurilor nationale pe care s-ar putea deplasa coloanele oficiale
Faur Isaia se intoarce
In urma cu doua zile, timisoreanul Faur Isaia, cunoscut opiniei publice dupa ce l-a stropit cu cerneala pe fostul presedinte Emil Constantinescu, se afla la Constanta, unde afirma ca a ajuns ca sa stea de vorba "cu Bush, Putin si Basescu". Faur Isaia a intrat in atentia politistilor constanteni imediat dupa ce prezenta sa a fost semnalata in zona muncipiului Constanta. Sambata, el a fost dus la Inspectoratul Judetean de Politie Constanta, unde a cerut sa stea de vorba cu adjunctul institutiei, comisarul sef Adrian Rapotan.
Adjunctul IPJ a afirmat ca Faur Isaia i-a spus ca este "la curent cu problemele grave cu care se confrunta omenirea si de aceea vrea sa se intalneasca cu presedintii Bush, Putin si Basescu". El le-a mai spus politistilor ca "la Constanta a fost inconjurat de farfurii zburatoare si ca prin statia de amplificare i s-ar fi transmis ca este trimisul lui Dumnezeu pe Pamant, iar intentia lui este de fapt sa le dezvaluie sefilor de stat cine este anticristul impotriva caruia trebuie luate masuri".
Potrivit comisarului sef Adrian Ropotan, Faur Isaia s-a interesat de data exacta a vizitei presedintilor, dar nu a primit un raspuns in acest sens. Timisoreanul s-a aratat multumit de cum arata Constanta, iar comisarul sef a incercat sa-l convinga sa se intoarca la Timisoara. inainte de a pleca din sediul Politiei, el a lasat conducerii IPJ Constanta un memoriu pe care politistii sa-l inmaneze celor trei presedinti si a promis ca va pleca inapoi la Timisoara, declarandu-se multumit de ce a vazut la Constanta si de discutiile cu politia. Faur Isaia va fi atent monitorizat de serviciile secrete in timpul summitului NATO.
Surse din randul autoritatilor implicate in organizarea masurilor de securitate la summit-ului NATO au declarat, vineri, pentru NewsIn, ca vor fi permanent monitorizate de serviciile secrete cateva sute de persoane cunoscute cu un comportament imprevizibil atunci cand au loc evenimente publice. Aproximativ 50 dintre persoanele vizate de serviciile secrete au antecedente in acest sens, cum ar fi episodul in care Faur Isaia a reusit sa se apropie de fostul sef al statului Emil Constantinescu si sa-l stropeasca pe fata cu cerneala. Celor cateva sute de persoane monitorizate li se adauga membrii ai unor organizatii anti-globalizare trimise de serviciile secrete din tarile participante la Summit-ul NATO. Identitatile persoanelor vizate figureaza in bazele de date ale autoritatilor insarcinate cu securitatea summit-ului si cu securitatea nationala.