vineri, 27 martie 2009

Liderul BNS, audiat la DNA în dosarul Poşta

Dumitru Costin, preşedintele Blocului Naţional Sindical s-a prezentat astăzi la DNA. Costin a fost citat ca martor, în dosarul Poşta Română.

"Mi s-a comunicat, e o anchetă în derulare. În calitatea de martor, dosatul Poşta Română. Au fost interesaţi de mai multe. Ştiu că şi Brătianu a fost citat, probabil că o să vină zilele viitoare. N-a fost nimic necurat la mijloc, am participat la vremea aceea la negocieri", a declarat Dumitru Costin.

Cozmin Guşă a declarat, vineri, la Cluj, că Matei Brătianu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Poşta Română, va fi audiat şi el la DNA, pentru contractul semnat între Poştă şi SC Hungastro SRL, fapt confirmat de liderul sindical care susţine, însă, că este doar martor în dosar.

Porivit liderului PIN, Matei Brătianu, secretar general al Blocului Naţional Sindical, împreună cu fostul patron al firmei
Hungastro, senatorul Verestoy Attila şi directorul general al Poştei Române, Mihai Toader, ar fi contribuit, în 2005, la încheierea unui contract între Poşta Română şi sindicat.

Liderul sindical a mai spus că a comunicat DNA că nu se poate prezenta la audieri şi că a cerut stabilirea unei noi date. El a calificat acuzaţiile pe care i le-a adus liderul PIN, Cozmin Guşă, drept "minciuni" spuse în scop electoral.