luni, 17 august 2009

Voronin: Cei care numesc limba moldovenească drept romană, "scuipă nu doar in Constituţia ţării, dar şi in propriii lor părinţi"

Politicienii moldoveni, care numesc limba moldovenească drept romană, "scuipă nu doar in Constituţia ţării, dar şi in propriii lor părinţi", a declarat preşedintele PCRM, Vladimir Voronin, la o intrevedere cu reprezentanţii etniilor din Moldova, scrie omg.md.
"Mamele lor nu vorbeau in limba romană. Dacă s-au născut in Moldova, nu puteau vorbi in limba romană. Toţi părinţii noştri vorbesc limba moldovenească - acest lucru este cert", a accentuat Voronin.
"Poate am fost aici mai toleranţi decat s-ar fi meritat. Dar am dorit să se instaureze pacea, liniştea şi impăcarea. Nu din cauza că cedez ceva sau pe cineva - nu voi ceda limba moldovenească nimănui niciodată", a mai spus Voronin.
Agentia de presa Omega (omg.md) este detinuta de Aleksandr Petkov, fost consilier pentru politica externa al presedintelui Vladimir Voronin si fost purtator de cuvant Partidului Comunist. Site-ul mentionat este scris in Romana, Rusa si Engleza.