sâmbătă, 21 februarie 2009

Sinii Andreei Esca si ai Gabrielei Firea, denuntati la CNA

Decolteurile prezentatoarelor de stiri Andreea Esca si Gabriela Vrinceanu Firea sint prea adinci. Corina Danila e data in vileag drept important lider religios. OTV e pindit de conspiratii. Romica Jurca oscileaza intre inger si demon. Securistii cenzureaza SMS-urile cu dedicatii de pe Etno TV. Asa arata citeva dintre reclamatiile primite de CNA de la telespectatorii nemultumiti.

Presedintele CNA, Ralu Filip, primeste in jur de 300 de scrisori si reclamatii pe luna si trebuie sa le dea tuturor ascultare si sa le raspunda cu promptitudine si antet.



Privitorii se pling Consiliului ca prezentatoarele de stiri le arata prea mult piept.
Pe linga sesizarile pertinente trimise pe adresa CNA de romanii deranjati de calitatea proasta a programelor tv, violenta stirilor, trivialitatea limbajului, imaginilor sau de informatiile trunchiate, am descoperit prin arhiva Consiliului o multime de cereri bizare si amuzante in egala masura, care nu tin de competenta institutiei. Cititi o sinteza a celor din urma.

Spaga de la pornografi

Ingrijorat ca CNA „ii amaraste zilele“ lui Dan Diaconescu, sufocindu-l cu sanctiuni periodice, un fan OTV sare in apararea postului, amendat recent pentru emisiunea de farse in care erau povestite explicit scene de sex
. Telespectatorul considera programul cu pricina inofensiv, in comparatie cu filmele pentru adulti, difuzate de Spice Platinum, care nu este niciodata avertizat. Observatiile sale
se rezuma intr-o intrebare: „O fi vorba de o suma enorma platita CNA-ului de Spice Platinum sau e vorba numai de distrugerea posturilor private pentru ca lumea nu se uita la TVR 1 si TVR 2?“.

Din tabara adversa, persoanele care se opresc intimplator din zapat la OTV se declara indignate de ce le vad ochii, pun mina pe tastatura si ii cer lui Ralu Filip, presedintele CNA, sa aplice masuri mai dure. Printre acestea se numara si personalitati, cea mai recenta cerere fiind semnata de Romanita Iovan, care printre altele vrea ca Dan Diaconescu sa fie obligat sa-si achite amenzile.

„O urasc pe Romica“

„Va rog sa faceti tot posibilul sa-mi transmiteti adresa televiziunii Prima TV si sa le spun eu ceva acelor «nesimtite» ca niste vaci, ca asa trebuie sa le spun celor doua care transmit cum va fi vremea“, se dezlantuie o constanteanca, furioasa ca prezentatoarele „intepenesc“ in dreptul orasului ei, in loc sa se miste incet-incet „sa avem si noi posibilitatea sa vedem temperatura care va fi la Constanta“. Pentru echilibrul textului
, telespectatoarea da un exemplu de bun-simt gasit prin gradina altor posturi: Romica Jurca, „nascuta pentru televiziune“.

De alta parere este insa o femeie din centrul tarii: „O urasc pe Romica, desi poate nu este singura vinovata. Ar trebui sa-i scriu si lui Felix, dar nu am coordonatele“. Harta ascunsa de fizicul prezentatoarei este din nou problema. Nu singura, insa. Telespectatorul mai are si alte indignari, legate tot de prezenta fizica: „De politica editoriala tine oare faptul ca Esca, Vrinceanu-Firea si altele se prezinta cu sinii aproape dezgoliti la emisiunile de stiri?“. Pasajul este extras dintr-un schimb de mesaje in care Ralu Filip ii explica telespectatorului ca nu poate interveni in politica editoriala.

Conspiratii pe sticla

„Corina Danila e un important lider religios. Organizatia Mondiala a Religiilor i-a impus conceperea unui copil, ca sa-si mascheze trecutul dubios, recent descoperit“, o suspecteaza pe vedeta un telespectator, care nu vrea altceva decit sa-l puna la curent cu noutatea
pe Ralu Filip, „in caz ca va avea probleme“.

Victima unei conspiratii brodate de oamenii de televiziune este si o iubitoare a muzicii populare. Ea a observat ca angajatii Etno TV si Favorit TV rastalmacesc continutul dedicatiilor trimise prin SMS, le cenzureaza, le fragmenteaza si citeodata le transmit invers sau deloc. Madama nu sugereaza nici o solutie, ci doar impartaseste nemultumirea sa cu membrii CNA. In final, ea chiar ii identifica pe cei care o saboteaza: „Astia nu sint decit fostii securisti si militieni“. Si regizorul de emisie care s-a ocupat de transmiterea meciului Dinamo-Benfica de la TVR a fost prins cu mita in sac. Bannerul „mitocanesc“ cu mesajul „M*** Steaua“, surprins de un operator in timpul partidei, l-a indreptatit pe petent sa creada ca seful transmisiunii are o pasiune „infocata“ pentru clubul din Stefan cel Mare si, prin urmare, s-a razbunat pe stelisti, dind prim-plan cu mesajul respectiv. Suspiciunile telespectatorului au adus TVR-ului o somatie publica.

Interziceti! Somati!

Un cap de familie respectabil, revoltat ca emisiunea „Test de fidelitate“ de la Antena 1 desface familii si umileste barbati in public, ii povesteste lui Ralu Filip din impresiile sale: „Cei care au initiat aceasta emisiune nu au nici cele mai elementare cunostinte despre reactiile normale fiziologice ale barbatului, in fata unei femei care pur si simplu il seduce“. Cere in final ca programul sa fie interzis, caci el se multumeste doar cu „Tradati in dragoste“.

Sa fie interzisa emisiunea „Intre bine si rau“ de la TVR 1 si sa fie acordat spatiu saptaminal, prin rotatie, pentru presedintele tarii si pentru premier. Asta cere o bucuresteanca, deranjata de editia emisiunii in care Tariceanu, din studio, si Basescu, prin telefon, au mai desfasurat o partida din meciul politic. Nici moderatorul Liviu Mihaiu nu scapa netaxat, caci doamna promitea in scrisoare ca va depune plingere penala impotriva lui, fara sa specifice insa motivul neajunsurilor ei. Mai mult, un cetatean iritat de faptul ca Realitatea TV nu a raspuns invitatiei lui de a filma gunoiul din fata blocului P7, in care locuieste, vrea ca postul sa fie amendat.