joi, 9 iulie 2009

Vadim, în spatele unei bande de hoţi români din Germania?

n presa germană au apărut mai multe articole potrivit cărora o bandă de hoţi din Germania ar opera sub oblăduirea discretă a unor persoane cu rang înalt din Bucureşti, numele vehiculat fiind cel al liderului PRM, Corneliu Vadim Tudor. Publicaţia care pomeneşte numele lui Vadim, ca fiind implicat în obţinerea de foloase materiale după urma furturilor, este "Pforzheimer Zeitung", informează "Deutsche Welle". Totul a început la Essen, unde cinci persoane de cetăţenie română au fost arestate pe motiv că au furat un telefon mobil.

Conform cotidianului german "Pforzheimer Zeitung", se pare însă că cei cinci cetăţeni români, trei bărbaţi şi două femei, reprezentau doar vârful unei întregi mafii, cea mult hulită de Corneliu vadim Tudor.

Astfel că, autorităţile nemţeşti au descoperit că această bandă, foarte activă în Germania, se ocupa cu furtul de obiecte de lux. Cei cinci au fost găsiţi în baza de date de Poliţiei germane ca fiind acuzaţi pentru furtul a nouă ceasuri
în valoare de peste 100 000 de euro.

Procurorul german, Christian Lorenz declara după arestarea celor cinci: „Trebuie să-i descoperim pe cei care se ascund în spatele acestor acţiuni, să aflăm care este structura bandei şi care sunt căile de distribuţie a mărfii furate.”, relatează Deutsche Welle, citând Pforzheimer Zeitung.

Între timp, ancheta autorităţilor germane a progresat. Momentan se ştie faptul că românii care comiteau ilegalităţi pe teritoriul Germaniei făceau parte din gruparea „Garda”, al cărei sediu principal se află în România, la Bistriţa. O contribuţie foarte importantă la clarificarea unui întreg set de necunoscute l-a avut unul dintre românii arestaţi de poliţia germană, Gheorghe H. Acum doi ani, în arest, acesta a menţionat mai multe nume şi a oferit autorităţilor germane detalii despre modul în care funcţionează „Garda”.

În urma colaborării cu autorităţile, a fost arestat şi Dorinel P., nume fictiv sub care acuzatul apare menţionat în presa germană, inculpatul principal în procesul bandei de hoţi.

Proces marcat de "temeri"

„Teama este palpabilă, vizibilă, se simte. Multora le este frică”, scria „Pforzheimer Zeitung” cu ocazia începerii procesului lui Dorinel P, despre care se spune că ar fi „un om foarte periculos, cu legături în serviciile
secrete române şi cu scena politică de la Bucureşti – sau victima unei răzbunări, trădat de propriul său stat, urmărit pe nedrept şi tratat inuman.”

În presa germană au apărut şi informaţii conform cărora „Garda”, al cărei sediu principal era clubul „Baby Blue” din Bistriţa, ar fi recrutat copii
ai străzii şi tineri fără perspectivă de viitor pentru a-i trimite la furat.

Aproape jumătate din valoarea furturilor ar fi revenit „contractanţilor”, în principal Partidului România Mare
, al cărui lider este Corneliu vadim Tudor,precizează ziaristul de la „Pforzheimer Zeitung”, citat de Deutsche Welle.

„Statul român ar trebui să îşi facă griji cu privire la imaginea lui. Dacă este adevărat ceea ce spune martorul principal, Gheorghe H., înseamnă că la Bucureşti este ignorat complet faptul că foşti membrii ai Securităţii au format o organizaţie numită „Garda”, implicată în activităţi criminale”, se mai arată în articolul apărut recent în „Pforzheimer Zeitung”.